CHE, Community Health Education, är ett effektivt sätt att förändra samhällen och erbjuda hälsa till kropp och själ. Utöver vår värld tillämpas det av över 700 organisationer och kyrkosamfund i mer än 120 länder.

För vem?

För alla i våra församlingar och samfund som är intresserade av utvecklingssamarbete, för pastorer och andra ledare i församlingarna, för medlemmar i missionskommittéer och missionsråd, för samfundstyrelserna och för personer som funderar på att arbeta med utvecklingssamarbete i framtiden.

 

Hur?

Workshopen är interaktiv. Diskussionsledaren bygger upp innehållet i nära samverkan med deltagarna.

Medverkande?

Diskussionsledare är Jukka Harjula. Han var missionsläkare i Kenya, Etiopien och Kina mellan 1977 och 2001. Sedan dess har han verkat som instruktör och konsult för Fida Internationals partnerorganisationer utöver hela vår värld. Hans insats inom Fida har revolutionerat dess utvecklingssamarbete.

Numera pensionär men fortfarande mycket aktiv inom utvecklingssamarbete, en entusiastisk visionär och en utomordentlig föreläsare. Han har tränat församlingar och missionsorganisationer i mer än 50 länder.

Dessutom medverkar

  • Laila och Andreas Pettersson, projektarbetare, de delar med sig av sina erfarenheter av framgångsrikt CHE-arbete i Leyte, Filippinerna,
  • Jan Tunér, församlingsledare, f.d. projektarbetare, CDP i Afghanistan
  • Ture Huhtamäki, barnläkare, f.d. projektarbetare, CHE i Balkanländerna och Mellanöstern

Tid: Lördag 6.5.2017 kl. 10-17

Plats: Andreaskyrkan, Högbergsgatan 22, Helsingfors.

Arrangör: FS Global

Anmälan senast 20 april till staff@fsglobal.fi.

Info om teman som behandlas och praktisk information hittar du i vår broschyr HÄR.