Under de senaste två åren, har eleverna i Seeds of Hope förskola och dagis i Jeriko, ett projekt som stöds av Martyrkyrkans vänner r.f., fått lära sig att den största gåvan är att få ge till andra! Eleverna har nått ut och gett till dem som är mindre lyckligt lottade än de själva.

Deras gåvor har i december 2016 gått till ett barnhem för föräldralösa barn, som ligger i Betlehem. Under veckan innan besöket i Betlehem uppmuntrades eleverna vid förskolan och dagiset att ta med sig kläder och leksaker som kunde vara lämpliga för de föräldralösa barnen.

Detta är inget litet mirakel, eftersom de flesta av eleverna i förskolan och dagiset kommer från familjer som bor i Jeriko, som är ett av de fattigaste områdena på Västbanken. Att ge för dem, innebär att ge, inte av sitt överflöd, utan av sin fattigdom. Eleverna var alla glada över att få ge och de diskuterade med sina lärare vilka av sina favoritleksaker som de kunde ge till de föräldralösa barnen. De visste att dessa barn inte har någon mamma eller pappa som älskar dem och att de inte har någon att fira med.

Gensvaret var större än föregående år. Många stora påsar fulla av leksaker och kläder gavs och också finansiella gåvor säkerställer att de föräldralösa barnen kommer att få vad de behöver för vintern. Lördagen den 17 december reste personalen från förskolan och dagiset i Jeriko till Bethlehem, för att där överräcka kärleksgåvan till systrarna som driver barnhemmet för de föräldralösa barnen. Systrarna och barnen var mycket tacksamma över gåvorna från Seeds of Hope förskola och dagis i Jeriko.

 

Text och foto: Linda Sarin