Gatubarns projektet i Dodoma är för den den stora grupp föräldralösa barn i staden som ofta bor inneboende hos någon släkting. En annan kategori är gatubarnen som bor inne i centrum av Dodoma och är väldigt skygga för vuxna. 250 barn har identifierats och regelbundna träffar har arrangerats. En träff har också ordnats för anhöriga och representanter från staden. Fokus i projektet är att jobba med attityder gentemot gatubarn i staden. Man vill få de vuxna att inse att de behöver ta hand om dessa barn. Man satsar just nu på att de ska få vårdsedlar för hälsovård så att deras hälsa ska kunna ses över. Man har kontaktat staden och kommit överens om att de barn som inte går i skola ska få en skolplats. Folk i området har engagerats i projektet och varit med på träffarna, man vill bland annat att äldre barn ska ta hand om de yngre.

DSCN1749-1024x768
Foto: Victor John

För att skapa ekonomisk hållbarhet i projektet har man investerat i en buss som ska användas för barnen men även ska användas kommersiellt för att få en inkomst till verksamheten. Bussen anlände den 28 augusti och den avhämtades från Dar es Salaam.  Nu har myndigheterna kontaktats för att få tillåtelse till att använda bussen i kommersiellt syfte. Nedan en hälsning från den lokala projektledaren på plats,

”Pastor Elias, Church elders, church members, supporting clubs, project workers as well as children in the project have been excited much with the coming of the bus. We had a time to thank God for this at church and at the place where we meet with children. The bus is in very good condition. Our driver Magwisha drove it all the way from Dar es Salaam to Dodoma with no problem reported.

Läs mer om gatubarnsprojektet i Dodoma.

Text: Edvard Holmberg

 

Lämna ett svar