Habari Maalum Colleges nya klassrumsbyggnad invigdes i maj samtidigt som skolan firade examensdag. Fler elever kommer att kunna studera vid skolan tack vare de nya lokalerna.

7 elever examinerades från HMC:s medialinje.
7 elever examinerades från HMC:s medialinje.

Fredagen den 26 maj hölls en högtidlig invigning av den nya klassrumsbyggnad som byggts för Habari Maalum College (HMC) i Arusha, Tanzania. Byggnaden med lärarrum och tio klassrum invigdes med pompa och ståt samma dag som skolan firade examensdag. En blåsorkester ledde marschen upp mot den nya klassrumsbyggnaden och klädkoden för de examinerade gick i amerikansk stil. 7 studeranden examinerades från medialinjen. Eleverna på ledarskapslinjen firar sin examen i juli.

FSPM har finansierat bygget tillsammans med FIDA och svenska pingstförsamlingar. Samtliga hade representanter på plats vid invigningen.

Ett brass-band ledde marchen upp mot den nya klassrumsbyggnaden.
En blåsorkester ledde marchen upp mot den nya klassrumsbyggnaden.

Klassrumsbyggnaden är ett välbyggt hus, speciellt enligt tanzanisk standard, som skolan har all orsak att vara stolt över.

Nästa läsår börjar i september. Då kommer man tack vare den nya byggnaden att kunna ta in något fler elever, om allt går enligt planerna kommer 80 elever att studera samtidigt på skolans båda utbildningar nästa läsår. Den nya klassrumsbyggnaden har kapacitet att ta emot 200 elever men innan det är möjligt behöver nya kursplaner utvecklas och godkännas.

Fram till starten av det nya läsåret hålls ett antal kortkurser, bl.a. i användandet av sociala medier med ett syfte, samt 6 veckor långa kurser för radio och TV producenter.

Invigningen och examen firades på trappan till den nya klassrumsbyggnaden.
Invigningen och examen firades på trappan till den nya klassrumsbyggnaden.

Text: Laila Saleh
Foto: Jan-Erik Nyman

Lämna ett svar