Estelle Ayedji är en av de patienter som fått vård på hälsocenter Tabita. Centret erbjuder förmånlig vård så att även de fattiga ska ha råd att gå dit.

Godomey är en stadsdel i storstaden Cotonou i Benin. Området är fattigt och många har inte råd att betala för sjukvård. Hälsocenter Tabita som ligger beläget i området finns till för de här människorna. Estelle Ayedji är en av de många patienter som hittat till centret sedan de startade sin verksamhet i maj ifjol.

Tabita_Estelle
Estelle Ayedji är en av de patienter som numera kan betala för sjukvård tack vare de låga priserna på Hälsocenter Tabita.

Estelle fick höra om centret genom en förening som kallas Hälsocenter Tabitas vänner. Föreningen arbetar bland annat för att medvetandegöra människor i området om centret.

Vid Tabita kostar en malariabehandling cirka 7,60 euro. Det är ett billigt pris jämfört med de flesta andra sjukhus i staden.

– Oron över att inte kunna betala sjukhusavgifterna hör till det förgångna sedan jag upptäckte Hälsocenter Tabita som har priser som även fattiga klarar av att betala, säger Estelle.

Estelle menar att Tabita har blivit en välsignelse för hela Godomey, speciellt för de fattiga. Hon berättar också att hon har blivit mer medveten om hälsorelaterade frågor sedan hon rådfrågat personalen på centret.

Text: Laila Saleh

Lämna ett svar