Nu har det ordnats med möjlighet att delta i en gratis workshop om samhällsbaserat utvecklingssamarbete lördag 6 maj på distans i Sionförsamlingen i Vasa.

Det blir en intressant dag med experter inom utvecklingssamarbete. Här kan du lära dig mer om, samt vara med i diskussion om CHE, Community Health Education, som är ett effektivt sätt att förändra samhällen och erbjuda hälsa till kropp och själ. Det tillämpas av över 700 organisationer och kyrkosamfund i mer än 120 länder.

Workshopen ordnas i Andreaskyrkan på Högbergsgatan 22 i Helsingfors. Men via nätet kan du alternativt delta i diskussionen på distans i Sionförsamlingen på Skeppsgatan 11 i Vasa, där det ordnas med bild- och ljudöverföring.

Diskussionsledare är Jukka Harjula. Han var missionsläkare i Kenya, Etiopien och Kina mellan 1977 och 2001. Sedan dess har han verkat som instruktör och konsult för Fida Internationals partnerorganisationer utöver hela vår värld.

Dessutom medverkar

  • Laila och Andreas Pettersson, projektarbetare, de delar med sig av sina erfarenheter av framgångsrikt CHE-arbete i Leyte, Filippinerna,
  • Jan Tunér, församlingsledare, f.d. projektarbetare, CDP i Afghanistan
  • Ture Huhtamäki, barnläkare, f.d. projektarbetare, CHE i Balkanländerna och Mellanöstern

Vänligen anmäl ditt deltagande i Helsingfors eller Vasa senast den 20.4 till e-postadressen staff@fsglobal.fi.

Läs mera om workshopen HÄR.